Saturday, March 21, 2009

7march2009
Hari yang indah...bahtera teres begitu dingin disebabkan hujan renyai-renyai turun sejak semalam lagi...suasanan sunyi dan sepi menggamit ingatan aku ke kampung halaman. Masih segar diingatakanku...tatkala suasana dingin mencengkam tulang belakang....dengan keindahan halam rumah yang dipenuhi pokok orkid yang ditanam oleh mama.

Mama sememangnya fanatik dengan pokok orkid...tak kira dari jenis mana dan bewarna apa semua ada di laman rumahku....ermmm...malas rasanya nak bangun...aku melihat jam di handset...alamak dah 11am...mata masih kuyu...aku melihat roomate aku dah bangun sambil mengadap laptopnya...entah apa yang ditenungkan pun aku tak pasti...sejak semalam static jerk tak bergerak-gerak nak kata buat kerja tak pun.ta[i result sokmo lebih dari aku...huhhh..kadang2 timbul rasa cemburu dan dengki padanya.

Tapi bila dirasional balik may b Allah nak aku usaha lebih baik kot...aku redha jerk...usai aku mandi dan mengurus diri...aku tengok keluar ampaian...mak aiii baju aku kena hujan..berlari aku mengangkat pakaian aku...tapi roomate aku tak pulak berbuat begitu....pelik aku cik pa bakponyoooo mu tak lariiii....

No comments: